Τύποι πισίνας

Τύποι πισίνας

Η καρδιά του συστήματος μιας πισίνας, είναι η αντλία νερού

Η κύρια διαφορά μεταξύ των διαφόρων τύπων πισίνων είναι ο τρόπος κατασκευής της δεξαμενής ή του κελύφους της πισίνας. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ πισίνας, το καθένα με τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα:

Οι υπερυψωμένες πισίνες είναι η φθηνότερη επιλογή κατασκευής, καθώς και οι ευκολότερες κατασκευές. Οι περισσότερες πισίνες είναι κατασκευασμένες από προκατασκευασμένα κιτ: υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από αυτά που είναι διαθέσιμα, από αυτά που είναι πολύ απλά να εγκατασταθούν σε πιο σύνθετα μεγαλύτερα που πρέπει να εγκατασταθούν από ειδικούς κατασκευαστές πισίνας. Πρώτον, το έδαφος πρέπει να ισοπεδωθεί για να σχηματίσει μια επίπεδη επιφάνεια κτιρίου. Στη συνέχεια συναρμολογείται μια περιμετρική τροχιά – υποστηρίζει το εξωτερικό τοίχωμα (το οποίο μπορεί να είναι κατασκευασμένο από μέταλλο, πλαστικό ή ξύλο). Στη συνέχεια, εγκαθίσταται το σύστημα φιλτραρίσματος – ο τύπος του συστήματος ποικίλλει ανάλογα με τα διάφορα μοντέλα των πισινών υπεράνω. Τα πλεονεκτήματα αυτού του τύπου πισίνας είναι ότι είναι σχετικά φθηνά και όχι μόνιμα – είναι σχετικά εύκολο να αποσυναρμολογήσετε την πισίνα και να την μετακινήσετε σε μια νέα θέση, η οποία μπορεί να την κάνει ιδανική λύση για άτομα που νοικιάζουν ακίνητα ή δεν θέλουν μόνιμο εξάρτημα στο σπίτι τους. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πισίνες υπεράνω, επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected].

Οι πισίνες με υαλοβάμβακα είναι κατασκευασμένες από ενισχυμένο με υαλονήματα πλαστικό που έχει διαμορφωθεί σε σχήμα λεκάνης. Για την εγκατάσταση της πισίνας, ένα πλήρωμα κατασκευής σκάβει μια κατάλληλα μεγέθους τρύπα, τοποθετεί τα απαραίτητα υδραυλικά και χαμηλώνει την προσχηματισμένη δομή της πισίνας στην τρύπα. Στη συνέχεια η πισίνα ισοπεδώνεται, οι σωληνώσεις συνδέονται και ο χώρος γύρω από το κέλυφος της πισίνας γεμίζεται με άμμο. Σε πολλές περιπτώσεις, η πισίνα περιβάλλεται από μια συγκεκριμένη δομή καταστρώματος για πρόσθετη στήριξη.

Οι δεξαμενές εσωτερικού χώρου που είναι επενδεδυμένες με βινύλιο είναι δομικά παρόμοιες με τις υπερυψωμένες πισίνες. Το πλήρωμα κατασκευάζει μια τρύπα και συναρμολογεί ένα μεταλλικό, πλαστικό ή ξύλινο τοίχωμα πλαισίου γύρω από την περίμετρο της τρύπας. Στη συνέχεια τοποθετείται άμμος κατά μήκος του πυθμένα της οπής και η επένδυση από βινύλιο στερεώνεται στο δομικό τοίχωμα. Αυτές οι δεξαμενές είναι λιγότερο δαπανηρές από άλλες σχεδίες στο έδαφος, αλλά όχι τόσο ανθεκτικές. Συνήθως, η επένδυση βινυλίου πρέπει να αντικαθίσταται κάθε 10 χρόνια περίπου.

Οι πισίνες Gunite είναι ο πιο δημοφιλής τύπος πισινών σε μέρη όπως η Νότια Αφρική, η Αυστραλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Για να χτίσουν μια από αυτές τις πισίνες, το πλήρωμα κατασκευάζει μια τρύπα, βάζει τα υδραυλικά στη θέση του και συναρμολογεί ένα πλέγμα πλαισίου με ράβδους οπλισμού 3/8 ιντσών (οπλισμού). Οι ράβδοι ράβδων απέχουν περίπου 10 ίντσες μεταξύ τους και στερεώνονται μαζί με το σύρμα. Όταν το πλέγμα είναι στη θέση του, το πλήρωμα ψεκάζει μια βαριά επίστρωση από gunite, ένα μίγμα τσιμέντου και άμμου, γύρω από το οπλισμό. Η μονάδα ψεκασμού συνδυάζει το ξηρό μίξερ gunite με νερό λίγο πριν τον ψεκασμό – αυτό παράγει το υγρό υλικό σκυροδέματος. Το πλήρωμα σφουγγαρίζει το μαχαίρι λεία και αφήνει να καθίσει για περίπου μια εβδομάδα πριν εφαρμόσει ένα ομαλό φινίρισμα στην τραχιά επιφάνεια. Το πιο δημοφιλές φινίρισμα για αυτό το είδος της πισίνας ονομάζεται μαρμάρινο σοβά (στην πραγματικότητα ένα μίγμα τσιμέντου και μαρμάρινης άμμου), αλλά πολλοί άνθρωποι τελειώνουν τις πισίνες τους με ειδικό μωσαϊκό που μπορεί να είναι είτε μωσαϊκό γυαλιού είτε κεραμικό μωσαϊκό. Οι λίμνες Gunite μπορούν επίσης να έχουν κεραμίδια, εκτεθειμένα αδρανή ή ακόμη και υαλοβάμβακα φινίρισμα. Οι πισίνες Gunite (και τα ξαδέλφια τους, οι πισίνες σκυροδέματος) είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και μπορούν να κατασκευαστούν σε οποιαδήποτε μορφή ή μέγεθος.

Οι δεξαμενές σκυροδέματος είναι παρόμοιες με τις πισίνες, αλλά είναι πιο δύσκολο να κατασκευαστούν. Αντί του ψεκασμού υλικού από σκυρόδεμα γύρω από ένα πλαίσιο ράβδων, το σκυρόδεμα χύνεται πραγματικά σε συμβατικές ξύλινες μορφές. Σε πισίνες μπλοκ τοιχοποιίας, οι τοίχοι κατασκευάζονται με μπλοκ από σκυρόδεμα.

Οι πισίνες από ανοξείδωτο χάλυβα (σύστημα SPS) έρχονται σε κάθε μορφή και μέγεθος. Η δομή της πισίνας είναι από ανοξείδωτο χάλυβα. Οι πισίνες είναι αισθητικά ευχάριστες και συγκρίσιμες με την εμφάνιση της πισίνας με πλακάκια. Μερικά από τα πρόσθετα πλεονεκτήματα του SPS είναι η ικανότητα να αντέχει περιορισμένη κίνηση εδάφους, ελάχιστη συντήρηση και 10ετή εγγύηση. Η διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής είναι απλή, καθώς η πισίνα είναι πλήρως σχεδιασμένη από τις πισίνες SPS και ως εγκαταστάτες φιλτραρίσματος μπορούμε επίσης να προσφέρουμε ένα πλήρες πακέτο.

Πνευματικά δικαιώματα © [oceanwp_date] DIPAS AQUADOM SMPC, Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

  • Post category:Πισίνα